Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

OTT, ahol megálmodtátok,
AKKOR, amikor akarjátok,
ÚGY, ahogy elképzeltétek,
OLYAN SZÖVEGGEL, amit szeretnétek.

ritaSzeretettel Üdvözöllek honlapomon! Először is, engedjétek meg, hogy bemutatkozzam: Szabó – Nagy Rita vagyok, okleveles esküvői szertartásvezető. 10 évet dolgoztam szállodaiparban Front Office vezetőként, illetve ezzel párhuzamosan az értékesítési részlegen.  Az utolsó 3 évemet egy csodálatos debreceni szállodában töltöttem, melynek fő profilja mind a mai napig a rendezvény és esküvőszervezés. Ezen a fantasztikus helyszínen megismertem az esküvő minden kisebb-nagyobb szervezési mechanizmusát, valamint betekintést nyertem a debreceni esküvők világába.

Már pályám elején is mindig csodáltam az anyakönyvvezetők munkáját, imponált és tetszettek azok az örömteli pillanatok, melyet ők a szertartásokon hétről-hétre átélhettek hivatásukban.

Egészen addig, amíg be nem kerültem az esküvők nagy körforgásába, és első kézből meg tapasztaltam a törvények által előírt időpont foglalási nehézségeket, annak anyagi vonzatát, a helyszín, szolgáltató választás nehézségeit, valamint az anyakönyvvezetői hivatás túlterheltség miatti problémáit.

Ekkor döntöttem el, hogy szertartásvezetéssel, az általam csodált hivatással fogok foglalkozni.

 

Kedves Látogató!

A párokkal való találkozásaim során, szinte minden alkalommal elhangzik a kérdés:
Mi a különbség ANYAKÖNYVVEZETŐ és SZERTARTÁSVEZETŐ között?
Kérdésetekre rövid válaszom a következő:
Nincs idegeskedés a „jó” időpontért, nincsenek törvényi előírások, csak a képzelet szabhat határt esküvői szertartásotok megvalósításában. Kevesebb költségért, szélesebb körű és személyre szabott szolgáltatás, akár több nyelven is.
A következő táblázatban hosszabb összehasonlítást szeretnék nyújtani az anyakönyvvezető és a szertartásvezető közötti különbségekről.

Anyakönyvvezető vagy szertartásvezető?

Az anyakönyvvezető -törvényes házasságkötés-A szertartásvezető -személyre szabott esküvői szertartás-
Az anyakönyvvezető hivatalnok, aki előtt törvényesen megköttetik a házasság.A szertartásvezető szolgáltató, megerősítő szertartást vezet le, mely nem törvényes.
Elsődleges feladata a házasságkötés törvényi feltételeinek megteremtése.Elsődleges feladata a személyre szabott esküvői szertartás levezetése a pár igényei szerint.
Munkáját a házasságkötés során is a törvényi előírások szabályozzák.A szertartásvezető számára a legfőbb irányelveket a pár igényei jelentik az esküvői szertartás során.
Ünnepélyes esküvői szertartást köteles biztosítani, de nem személyre szabottat.Személyre szabott esküvői szertartást biztosít az esküvő napján.
Tevékenységét a törvényi előírások korlátozzák.Legfőbb törvényi kötelessége, hogy szolgáltasson.
Maradéktalanul kell kiszolgálnia a lakosságot. Akár egy nap 6 esküvő.A szertartásvezető annyi esküvői szertartást vállal, hogy az ne menjen a minőség rovására.
Időbeosztása, területi illetékessége, szertartásának szövegezése kötött.Idejével maga gazdálkodik, területi és alaki kötöttségek nem korlátozzák.
Az esküvő kitűzött időpontjától nem térhet el.Időbeosztásába némi "csúszás" is belefér.
Fő feladata az adatok kezelése.Munkája a személyre szabott esküvői szertartásvezetés.
Csak egy évvel az esküvőt megelőzően tűzheti ki a házasságkötés időpontjátA szertartásvezető szolgáltatása időkorlát nélkül megrendelhető.

Hozzászólások lezárva.